Borstweringssteunen

De producent van borstweringssteunen


LBG heeft een jarenlange ervaring met het vervaardigen van borstweringssteunen. Dat hadden we al toen we in het midden van het vorige decennium grote aantallen borstweringssteunen voor marktleider Vebo Staal uit Bunschoten begonnen te produceren. En die samenwerking bestaat tot op de dag van vandaag.

Maar we zijn altijd borstweringssteunen rechtstreeks voor aannemers blijven maken. En dat zullen we ook blijven doen.

Borstweringssteunen zijn maatwerk
Hoewel er enige mate van standaardisatie mogelijk is, zijn borstweringssteunen, ook wel balusters, uiteindelijk altijd maatwerk. De uitvoeringsmogelijkheden zijn legio:

U kunt rechtstreeks bij LBG terecht voor de produktie van borstweringssteunen. Berekeningen en uitvoeringsadvies doen we in samenwerking met Vebo Staal. Ook enkele uitvoeringsopties doen wij in samenwerking met Vebo Staal.

wist u dat…
balusters van LBG altijd gemerkt worden, zodanig dat deze ook na het verzinken (en eventueel coaten) nog goed leesbaar zijn. En netjes gesorteerd, verpakt en gelabeld worden aangeleverd.

Borstweringssteunen met horizontale voetplaat
Borstweringssteunen met horizontale voetplaat worden toegepast wanneer de deze gewoon op de betonnen vloer geplaatst kan worden. Deze toepassing komt veel voor. De voetplaat is meestel 8 of 10mm dik. De voetplaat, meestal met 4 gaten, worden in de regel eenvoudig vastgezet met chemisch ankers.

Borstweringssteunen met verticale voetplaat
Borstweringssteunen met een verticale voetplaat worden toegepast wanneer deze tegen de zijkant van de betonnenvloer gemonteerd moeten worden.

Borstweringssteunen bevestiging op kanaalplaatvloer
Borstweringssteunen moeten soms op kanaalplaatvloeren bevestigd worden en er moet in zo’n situatie rekening gehouden worden met de beperkte fixeermogelijkheden die deze holle vloeren met zich mee brengen. Om toch de krachten op te kunnen vangen wordt er gekozen door een zware voetplaat van enige lengte en keilbouten. Deze zijn een stuk korter dan chemisch ankers en dat is hier zeer gewenst.

Borstweringssteunen met deling / waterkering

Gecoate borstweringssteunen
Borstweringssteunen van LBG zijn altijd thermisch verzinkt. Dat is noodzakelijk omdat deze altijd in de spouw worden toegepast en dat moet als een vochtige omgeving beschouwd worden. Niet ongebruikelijk is het om de borstweringsteunen na het verzinken ook te poedercoaten. Dit geeft de bescherming tegen corrosie en zeker in de kustgebieden aan te raden.