Ankerwerk

De specialist van ankerwerk

Decennialang is LBG de specialist op het gebied van ankerwerk ten behoeve van prefab timmerfabrieken. We maken dagelijks vele duizenden ankers voor prefab-wandelementen, ook wel spouwbladen. We zijn zowel ingespeeld op kleine aantallen als grote series. Voor elk type anker kunt u aldus bij ons het best terecht.

Wij maken uitsluitend klantspecifieke ankers. Dat betekent dat u optimale vrijheid heeft in het ontwerp van uw spouwbladanker. Wel is het raadzaam om bij het ontwerp van een nieuw type anker rekening te houden met de produktiemethode van een anker. Dit kan u een kostenbesparing opleveren. Zaken waar u rekening mee kunt houden zijn:

  • de breedte en dikte van het materiaal. Dat u kiest voor materiaal dat in handelslengtes beschikbaar is en liefst courant is.
  • de gaten in verhouding tot de dikte. Als gaten te klein zijn in verhouding tot de dikte moet er geboord worden in plaats van geponst. U kunt dan beter kiezen voor een grotere houtdraadbout bijvoorbeeld, dat is goedkoper dan de meerprijs van boren ten opzichte van ponsen.
  • dat gaten niet te dicht in de binnenhoek komen, die zullen anders vervormen met zetten.
  • dat de omgezette kanten lang genoeg zijn. Anders is het niet meer te zetten en moet er worden gelast. Standaard spouwbladankers van 8mm voor onder het element zetten wij vanaf 21mm buitenwerks. Dat is korter dan volgens de officiële tabellen, maar dat is een kwestie van inventief zijn.
  • dat gaten niet te klein zijn omdat ze anders dicht gaan zitten na het thermisch verzinken.

En zo zijn er nog meerdere aspecten waarover wij u graaginformeren.

Neemt u gerust contact op.