Geschiedenis

LBG is in 1979 opgericht in Gaanderen door Jan Sleijster. Toen heette het nog LasBedrijf Gaanderen. Dat is ook waar de letters LBG voor staan. Al vrij gauw verhuisde LBG naar Doetinchem, werd Kees Faasse (sr) mede-eigenaar/directeur en werd LBG een BV. Vanaf 1984 zit LBG in Ulft. Het huidige pand met 2000 vierkante meter produktieoppervlakte werd betrokken in 1994.


In het begin maakte LBG vooral klapschragen en matranden en werden daarnaast de bijbehorende roosters geleverd. Klanten waren toen vooral ijzerspeciaalzaken. In de loop der jaren veranderde dit doordat er steeds meer constructiewerk en ankerwerk werd gemaakt, wat meer en meer direct werd geleverd aan aannemers of aan de prefabindustrie.

Vanaf 1990 leidde Kees Faasse (sr) LBG Ulft BV zelfstandig en hij heeft in 2006 zijn succesvolle bedrijf kunnen overdragen aan zijn zoon Kees Faasse (jr).

Daarna is er ook weer het nodige veranderd. Sinds 2008 werkt LBG met QRM, een variant van Lean Manufacturing. Dit heeft geleid tot een compleet andere opstelling van het machinepark en een daarmee gepaard gaande verbetering van de efficiency. Mede hierdoor heeft LBG de jaren met minder goede economische omstandigheden goed weten te doorstaan.

Een compacter LBG heeft steeds de mogelijkheden waargenomen om te investeren in verbeteringen van de organisatie, zoals een nieuwe vrachtauto, een plasmasnijmachine en recentelijk een 3D tekenpakket, een 2e volautomatische zaaglijn en een 2e lasautomaat.

Ook voldoet LBG als een van de eerste constructiebedrijven in Nederland aan de EN 1090 norm in het kader van de CE certificering.