Afdelingen en machinepark

PRODUKTIE
De Produktie is verdeeld over de volgende afdelingen:

EXPEDITIE & TRANSPORT

Behalve het verzendgereedmaken en de verzendingen verzorgt de afdeling Expeditie ook het Voorraadbeheer van diverse (klantspecifieke) standaardankers (zie ook Onze Diensten). Het transport doen we voor een deel met eigen vrachtauto’s. Onze vrachtauto’s zijn voorzien van een autokraan. Palletzendingen worden ook veelal uitbesteed aan een vaste transporteur, die ook zelf kan lossen (laadklep).

MACHINEPARK

LBG heeft een modern machinepark. Het is een mix van hele moderne computergestuurde machines tot oerdegelijke oude duitse persen. Om een indruk te geven van wat wij zoal in huis hebben: Lasrobot, CNC-plasmasnijmachine, excenterpersen (waarvan 2 dubbelkoloms), ponsknipmachines (hydraulische en mechanische), platenschaar, 2 kantbanken, 3 NC-ponsmachines, zaagmachines (waarvan 2 volautomatische), hydraulische buigbanken, 3 tafelboormachines, magneetboormachines, 12 laswerkplekken (waarvan 2 lasautomaten) en eigenlijk nog veel meer. Op de Ankerwerk- en Muurplaatankerafdeling maken we gebruik van specialistische zelfontwikkelde tooling.

TECHNISCHE DIENST

Tegenwoordig heeft LBG de Technische Dienst uitbesteed. Daarmee kunnen alle medewerkers zich volledig richten op de productie. Het machinepark wordt nu in topconditie gehouden door specialisten.