Flexibel / Modulair bouwen

Een moderne manier van bouwen is flexibel bouwen, ook wel modulair bouwen genoemd.
Voor al dan niet tijdelijke huisvesting van bedrijven en organisaties bestaat modulair bouwen al langer. Voor woningbouw is het relatief nieuw: een woning die bijna geheel in de fabriek gebouwd wordt. We praten dan over de prefab woning.

Prefab woningen bestaan uit geprefabriceerde elementen die op locatie met elkaar worden verbonden. Stalen verbindingsstukken, al dan niet gelast, liggen het meest voor de hand. Staal is sterk en compact, en dankzij moderne snijmachines bestaat er veel vrijheid in vorm en maatvoering. LBG Ulft levert deze stalen verbindingsstukken, voor u op maat gemaakt. LBG Ulft maakt al decennia lang stalen verbindingselementen voor de prefab timmer- en betonindustrie. Of de ankers nu gelast moeten worden of niet, voor elke verbindingssituatie heeft LBG Ulft een oplossing. Omdat wij gebruik maken van moderne machines als een plasmasnijmachine, een lasrobot en andere semi-automatische (las-)werkplekken, kunnen wij uw ankers op efficiënte wijze en dus voordelig geprijsd vervaardigen.

Flexibel bouwen of modulair bouwen? LBG Ulft is uw ideale partner voor de levering van stalen verbindingselementen en stalen ankers. Wij leveren zowel maatwerk als klantspecifieke standaardproducten voor uw bouwsysteem.

Foto: Westerveld & Nederlof

Gelamineerde liggers

Bent u producent van gelamineerde liggers en spanten? Dan heeft u voor de verbindingspunten zeer waarschijnlijk stalen ankers,consoles of schoenen nodig.Ook daarvoor kunt u bij LBG Ulft terecht. We
hebben op dat gebied veel ervaring en zijn optimaal ingericht voor de vervaardiging van deze producten.Foto: Woodteq Houtconstructies BV

Unitbouw, systeembouw
Voor producenten van unitbouw, ook wel systeembouw, heeft LBG Ulft ook de nodige oplossingen in petto. Schakelbare units – voor tijdelijke of permanente doeleinden, voor huur of verkoop – bestaan voor een belangrijk deel uit staal. Dit staal, met name de verbindingsstukken, wordt al jaren veelvuldig in onze fabriek gemaakt.