Tegen de Anderhalve metereconomie

Geplaats op: 5 mei 2020

Het is vandaag bevrijdingsdag maar we vragen ons af wat daarvan de betekenis is, nu we in een lockdown zitten.

Het landsbestuur maakt ons warm voor de anderhalve meter economie. Het is betreurenswaardig dat er bedrijven zijn die hun werk niet mogen doen omdat we in een lockdown zitten. Natuurlijk moeten we het coronavirus serieus nemen maar het is nu wel tijd dat de lockdown zo snel mogelijk wordt opgeheven, volledig. We blijven de voorzichtigheden die mensen kunnen hebben omtrent besmettingsgevaar respecteren. Maar wij zijn tegenstander van het nieuwe normaal. Het is leuk dat bedrijven protocollen hebben opgesteld en veel ondernemers en hun medewerkers heel creatief zijn in het bedenken van praktische oplossingen. Maar het lijkt ons beter om te propageren dat we dit niet willen. Wij zijn ook tegenstander van de anderhalve metereconomie. Deze is onpraktisch, onnodig en berust niet op een wetenschappelijke basis. Wij hopen dat meer bedrijven hierin een realistisch standpunt in durven nemen.