Afbraamtrommel

Geplaats op: 12 november 2018

Onlangs heeft LBG weer een nieuwe machine in gebruik genomen. Het gaat om een afbraamtrommel voor plasmagesneden onderdelen.

We hebben er lang op moeten wachten, maar geheel volgens afspraak heeft HEVAMI de trommel in september geleverd en gebruiksklaar gemaakt. Met deze machine zijn we instaat om in enkele minuten honderden kilo’s plasmagesneden onderdelen te ontdoen van bramen, die nu eenmaal niet te vermijden zijn bij het plasmasnijden. Bijkomend voordeel is dat de walshuid hiermee ook verwijderd wordt en dat is weer gunstig voor het lassen en de oppervlaktebehandeling. Zo combineren we een effici├źntie voordeel met een kwaliteitsverbetering.

Geen baanverlies

De dame die voorheen het afbraamwerk deed vindt het helemaal niet erg dat deze machine haar werk overneemt. Zij kan haar tijd nu nuttig besteden op Ankerwerkafdeling.