Nieuwe Durma Kantbank

Geplaats op: 1 november 2017

Onlangs hebben we een nieuwe kantbank geleverd gekregen! Het betreft een Durma AD-R 1260, een korte kantbank dus, speciaal om korte zware ankers te zetten. De machine komt als aanvulling naast onze bestaande kantbank van 3 meter, ook een Durma. Het is een mooie aanwinst voor ons machine park. We maken tegenwoordig steeds vaker zware ankers, van zo’n 150mm tot 300mm breed, en dan 10mm, 12mm of 15mm dik. Dat is te zwaar voor een kleine buigmachine. En de kantbank is vaak bezet voor het dunne lange plaatwerk. Ook zou de groef gewisseld moeten worden omdat je bij dikker materiaal met een grotere groef werkt.

Met deze machine hebben we dus niet alleen meer capaciteit, maar ook meer flexibiliteit omdat we de kantbank minder vaak hoeven om te bouwen. Dat heeft ook weer een gunstig effect op de levertijden.