BIM en Tekla

Geplaats op: 14 mei 2015

Sinds een aantal maanden maakt LBG Ulft BV gebruik van het 3D programma Tekla. Daarmee kunnen we stalen onderdelen modelleren en vervolgens integreren in het zogenaamde driedimensionale Bouw Informatie Model (BIM). De voordelen zijn legio. Het vervaardigen van tekeningen gaat sneller en preciezer en door de integrale samenwerking met andere disciplines in het bouwproject worden eventuele conflicten tussen staal en bijvoorbeeld hout, beton of leidingen van installateurs al tijdens de werkvoorbereidingsfase opgemerkt én opgelost. Steeds meer aannemers en toeleveranciers ontdekken de voordelen van BIM. Inmiddels hebben we al diverse opdrachten volgens BIM mogen uitvoeren.

Wanneer u ook met BIM werkt nodigen we u natuurlijk van harte uit tot samenwerking. Ook wanneer u nog niet met BIM werkt kunnen we u met het Tekla programma beter van dienst zijn dan voorheen. Het vervaardigen van 3D productietekeningen hebben we nu zelf in huis. Onze ervaringen ermee zijn bijzonder positief, het programma werkt foutloos.

Verdere grote voordelen met het programma zijn de mogelijkheden om de onderdeeltekeningen door te sturen naar NC-machines, zoals de plasmasnijmachine en de boorstraat. Hierdoor hoeft er niets dubbel getekend te worden, wordt er efficiënter en foutloos geproduceerd. Een voordeel voor ons zelf en uiteindelijk een groot voordeel voor u als klant, dat mag duidelijk zijn.