Uitbreiding plasmasnijmachine

Geplaats op: 15 februari 2015

Onlangs heeft LBG Ulft BV de plasmasnijmachine uitgebreid. De machine die we sinds 2013 in bedrijf hebben heeft nu een 2 maal zo grote snijtafel, nu dus 6 bij 2 meter. Hierdoor is de snijcapaciteit en de efficiency vergroot, omdat er 2 grootformaat platen op de tafel passen. Op de ene helft van de tafel worden de gesneden producten gehaald en wordt er een nieuwe plaat opgelegd, terwijl op de andere helft gewoon kan worden doorgesneden.

Ook is de plasmabron vervangen door een zwaarder type. We hebben nu een capaciteit van 260 Ampère waarmee we tot 40mm kunnen snijden. Andere grote diktes zoals 20 en 25mm kunnen we nu sneller en braamvrij snijden.

We hebben hiermee weer een volgende stap gemaakt in capaciteit en efficiency en dat is zeker niet de laatste.